|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#23 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Posto sviram aranzer, a sviram i sa akusticnim bendom kontrabas, a nekada sam svirao sa bendom bas-kontru na legendarnoj DX21, mogu da se ukljucim u temu kao jedan od onih koji su licno iskusili sve aspekte ove teme.
Ja sam za varijantu sa svim zivim instrumentima, ali samo pod jednim uslovom: da je rec o stalnoj i dobro uvezbanoj ekipi koja izmedju svirki zna da mora da se napravi i po koja proba. Dzabe i da su svi pojedinacno dobri instrumentalisti i vrsni muzicari ako ne mogu da se pokupe i samo gledaju ko ce vise da pokaze svoje umece. Dalje, kao sto rekoh, svirao sam bas-kontru u tom orkestru i tvrdim da je to, bez obzira na kvalitet svirke, samo nuzno zlo, odnosno jedan covek manje za deljenje baksisa. Leva ruka moze DONEKLE dostojno da zameni basistu (slusano usima nekog nemuzicara), ali desna ruka ne moze ni pod tackom razno da zameni dobrog gitaristu. Sto se tice bubnja, slazem se u potpunosti sa kolegom @milanceshow, plehovi i dobos moraju biti akusticni, a ostalo moze biti i kvalitetnija elektronika. Ovo je moje misljenje koje sam u dosadasnjoj praksi licno stekao i koje nije proizvod neargumentovanih pretpostavki. Dodato: Dodao bih samo jos nesto, mada cu mozda da navucem gnev onih koji ne sviraju aranzer: U mojoj PSR3000 nema harmonikasa koji stalno trazi da se pojaca, nema gitariste koji celu zvirku namesta zvuk i do kraja svirke ne uspe da ga namesti kako treba i nema bubnjara koji celu svirku trazi bolji monitoring jer nista ne cuje pozadi i celu svirku psuje salu koja je preterano akusticna i uzasna za ozvucavanje. Sve stoji u savrsenom skladu i niko me ne nervira celu svirku. I to ima svojih prednosti. Promijenjeno od caka012 (26.01.2011 u 23:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|