|
![]() |
#11 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 21.03.2008
Mjesto: Chicago
Downloads: 967
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa 50, Yamaha DX11, Yamaha PSR 2000
![]() |
![]()
ako je gumica pukla dirka bi trebala da bude niza od ostalih a ako nije onda samo malo ocisti pa probaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Dragi prijatelju,ne drži gumica dirku,gumica je kontakt između mehanike i elektronike na klavijaturi..Njeno pucanje ne može prouzrokovati mehaničko oštećenje dirke..Dirke su mehanički pričvršćene na nosač,bilo sistemom opruga,ili sistemom od više spojenih dirki sa fleksibilnim dijelom koji omogućava mehanički hod dirke..Malo sam otišao off,ali su kolege u prethodnim postovima napisale sve što je potrebno.Eto,sad smo objasnili i mehaniku..Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 21.03.2008
Mjesto: Chicago
Downloads: 967
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa 50, Yamaha DX11, Yamaha PSR 2000
![]() |
![]()
znam da gumica ne drzi tipku nisam idiot ali od gumica zavisi nivo tj visina svih tipki. meni je pukla gumica na yamahi psr 2000 i tipka mi je potonula skroz. znaci gumica kad pukne dirka ce da bude niza od ostalih. ti mozes da tehnicki opisujes sta hoces ali u realnosti je drugacje.
Dodato: evo jos da dodam da ove klavijature sto se proizvode sada u kini su tako loseg kvaliteta da nosaci tipki samo drze tipke da ne ispadnu kad okrenes klavijaturu naopacke. ![]() Promijenjeno od Ozrenac3 (20.04.2011 u 18:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|