|  | 
| 
 | ||||||
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... | 
|  | 
|  | Alati tema | Display Modes | 
|  | 
|  13.10.2011, 22:27 | #1 | 
| Stvarno kod kuće |   

Ja probao omb i odustao ... Nego, čini mi se tranzit da bi ti mogao imati odgovore na neka pitanja koja mene muče u vezi style ,midi,sample....  Trenutno se ne mogu ni pitanja sjetiti   | 
|   |   | 
|  13.10.2011, 22:32 | #2 | 
| Banovan! Registrovan/a dana: 25.03.2006 Mjesto: tamo daleko 
				 Downloads: 46 Uploads: 1 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova

Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe Interesi: nezainteresovan sam  |   

A sto si jadan i zalostan odustao ? Mrzilo te da ucis, hahahaha. OMB moze sve sto ti padne na pamet sa Yamahinim ritmovima, samo treba da zagrijes stolicu. Kad se sjetis tih pitanja a ti pisi. Vidis da si i zaboravan postao, nije ni cudo sto si odustao od OMB. | 
|   |   | 
|  13.10.2011, 22:44 | #3 | 
| Stvarno kod kuće |   

pitanje broj jedan   probao sam u xg works i odustao ... mogu li u omb (radje bih da može u xg works) kad loadam style ,recimo obrisati bas traku i novu traku odsvirati na sintu i tako snimiti novi style . Mislim da ne kuckam po programu ,nego klasicno odsviram i ako treba onda editiram u programu ? Spojim sint na kom ,midi -usb ... kao kad u cubase b4 sviram preko moga sinta i snimam u jednu traku ... | 
|   |   | 
|  13.10.2011, 22:53 | #4 | |
| Stvarno kod kuće |   

A što sam odustao ? Nisam vise tako mlad  da mogu kao nekada sjediti satima i "svirati"... Ono što mene zanima vecina ne zna,neke to ne zanima a manjina koja zna to presuti . Taman kad nesto naucim,nesto iskrsne novo i tako stalno ispočetka  Dodato: Citat: 
  , nisam siguran više ... uglavnom je period do zime vrijeme kada nemam apsolutno vremena za xg ,omb i sl . posao,obitelj i svirka ne ostavljaju mi vremena za programiranje,koje me u stvari najviše zanima ,odmara . zimski period je moje vrijeme .a i to se približilo .  još dva tri tjedna i nastavljam sa omb i xg . u stvari ,da savladam xg bio bih prezadovoljan ... Promijenjeno od romario (13.10.2011 u 23:04 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi | |
|   |   | 
|  13.10.2011, 23:10 | #5 | 

Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe Interesi: nezainteresovan sam  |   

@romario Na tvoje pitanje broj 1 odgovor je "moze, a sto ne bi moglo". Isto kao sto to radis u Cubaseu tako i u XG Worksu snimi tu traku i edituj koliko ti je volja. Pazi samo na markere i gledaj da ne obrises podatke o midi kontrolama na pocetku trake. Ne diraj ni za zivu glavu prvi takt jer tu se nalazi CASM ritma koji ne smijes da mijenjas kako ti je volja. @tomo23 Kada se radi o Yamahinim ritmovima SW je samo igracka u odnosu na OMB. Promijenjeno od tranzit (13.10.2011 u 23:12 sati) | 
|   |   | 
|  13.10.2011, 23:22 | #6 | 
| Stvarno kod kuće |   

tranzit ... Pretpostavljao sam da može, ali je meni to u jednom trenutku zastekalo,nije išlo . Naravno da je problem jednostavan,tebi i casperu ... međutim ja to nisam rijesio,e sad zasto ,ne znam . e sad taj casm ,i na to sam naišao . vjerovatno sam napravio bas ono sto nisam trebao .  casper ... u mojim se godinama ne navaljuje na ništa  Hvala obojici na dobrim namjerama . Nadajte se pitanjima,pa koliko stignete ... | 
|   |   | 
|  13.10.2011, 23:31 | #7 | 

Samo ti pitaj. Garant si tada cackao po CASMu u z.j..ao osnovne podatke koji su inace u obliku sysexa i meta eventa. Normalno da ritam onda zablesavi jer si mu izmakao tepih ispod nogu.
		 | 
|   |   | 
|  13.10.2011, 22:46 | #8 | 
| Super-Moderator Registrovan/a dana: 15.04.2008 Mjesto: Zagreb 
				 Downloads: 344 Uploads: 22 Rekao HVALA: 52 

Zahvalili mu 1.831 puta u 1.363 Postova

Instrumenti: Genos2  |   

One Man band je svakako dobar program i sigurno može rješiti sve vezano uz "Yamahine probleme". Ovdje prvenstveno mislim na ovo što je i tranzit spomenuo u vezi Chord switchinga. Slažem se s Romariom da je OMB malo "konfuzan i nabacan". Koristim XG Works koji mi izgleda pristupačniji  pa sssekerku predlažem da proba i s njim.  Kad smo već kod Chord swichinga, potpuno je smiješno što se na Yamahama ta stvar ne može rješavati na klavijaturi. Ne samo Korg, pa to je mogao stari dobar Roland, ako se dobro sjećam već je E86 imao tu opciju. Dodato: @romario - možda i ja znam odgovor na ovo  Što te u stvari muči? Jesi li pravilno podesio MIDI iN? Ako je odgovor da, onda idemo dalje. Promijenjeno od casper (13.10.2011 u 22:48 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi | 
|   |   | 
|  | 
| Favoriti | 
| 
 | 
 |