|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Izolirao sam uzemljenje, ništa od toga. Nije do uzemljenja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Na čemu si izolirao uzemljenje? Klavijatrura, mixer ili oboje?
Prije nego potražiš majstora provjeri što je uzrok, klavijatura ili mixer. Probaj s mikrofonom, kanal po kanal. Probaj s drugi instrumentom. Ako je brum prisutan, razloge traži u mixeru. Klavijaturu spoji recimo na neki kućni hifi, ako je ona uzrok i tamo će biti bruma. Sretno, i javi kako je prošlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Otvorio sam klavijaturu i u napajanju su s lijeve strane dvije zavojnice. Točno se čuje kako jedna kao fercira. Tako kako fercira zavojnica, tako se točno čuje brum kroz zvučnike. Eto. Fizički je nemoguće taj problem eliminirati, da li sad zamjena samo zavojnice (teško) ili cijelog napajanja. Sad sam nekako postavio potenciometar na powermixu na cca. 1/3 a potenciometar na Tyrosu na 2 sata. I vjerojatno je problem u napajanju, jer ja taj brum ne mogu otkloniti tako da smanjim potenciometar na Tyrosu. Dakle, stišan on do kraja ili pojačan, svejedno je. Istog je inteziteta. Htio sam uploadati sliku pa ne znam kako. Jesam seljo... ;=)
Dodato: Uzrok je klavijatura, problem je na svakom kanalu na mixu, kad uštekam bilo što drugo u mix, sve radi tiho onako kako mora raditi. Klavijaturu imam stalno spojenu na hi-fi pojačalo, na to vježbam gore, ali dosta tiho pa nisam primjećivao to. Sad kad nagarim malo jače, čujem i tu. Promijenjeno od Alen P (12.04.2016 u 19:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Bilo bi napajanje. Jer stvarno se čuje kako zavojnica 'fercira' i kako ona fercira tako bruji u zvučniku. Hvala na servisnom uputstvu, i hvala na opisu postavljanja slike u post. Samo sam na žalost slikao u većoj rezoluciji pa ne mogu uploadati sliku. No nije toliko sad ni toliko bitno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|