|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 15.02.2008
Mjesto: Srbija
Downloads: 249
Uploads: 28
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 13 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
znaci sa kupovinom preko ebaya da se pozdravim u srbiji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ja sam kupovao cesto na ebay.at, i imam uglavnom dobra iskustva. Mozda mi se jednom desilo bas da dobijem neko djubre ali to je bio neki eksperiment, neto tipa lutrije za neke sitne pare
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
U principu je rizik dosta veliki...zasto?
I ja polazim od toga da su svi ljudi,,dobri,,a mali delic je ,,los ili neposten,, to je i filozofija ove platforme. Medjutim onih manje dobrih bude u zadnje vreme vise i vise. Ima i neke pravne zastite od strane ebay a ali to je sve KESA. Ispod 25 Eura kupovne cene ne podrzavaju te pravno,moras sam da se zezas sa advokatima sto kosta puno vise nego da mu alalis tih 25 eura. Prodavac dobije opomenu ;-) Ako se radi o vecoj sumi i nesto krene koso..npr. Dobijes klavijaturu ali ni priblizno nije opisanom stanju ili pak sa nekim vidljivim ili nevidljivim ostecenjem- (citao si primer sa PA80) to ume da zaboli...i sigurno neces dobiti pomoc.Sve ostaje na opomenama. Sto se opomena ili negativnih ocena tice,cim dobijes negativnu,odjavis se i prijavis se pod drugom email adressom sa drugim imenom. Neki ljudi imaju po 5 imena . NAZALOST!! Kod prijavljivanja moras navesti adresu i drzavu gde zivis,pa ako ta drzava ima zvanicno monetarno sredstvo placanja EURO ,automatski ti se odobrava placanje karticom (mislim na dadzbine kada ti prodajes preko ebay-a) A kako ces ti nekome platiti robu koju si kupio to odlucujes sam,nema veze sa ebay-om ,to je stvar dogovora izmedju prodavca i kupca. Sledeci problem je CARINA. Tako da mislim da to nije bas ono pravo za kupce iz srbije. Drugar,ako imas love i kuci mozes kupiti sta god hoces.Nove stvari su jeftinije u Srbiji ,a i cene polovnih ne padaju tako brzo kao ovde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije Ebay uopste los. Nisam kupovao instrumente, ali sam MNOGO razne racunarske opreme nabavio na taj nacin i to u glavnom specijalizovane mrezne opreme (Cisco ruteri, switchevi itd). Sve to je po 4-5 puta bilo jeftinije polovno na ebayu nego novo kod nas od nekog dilera!!
Ni jednom nisam imao problema sa isporukom neispravne opreme. Vrlo je vazno da se pogleda koliko kakvih komentara o prethodnim prodajama prodavac ima. Ima ih i sa nekoliko hiljada pozitivnih ocena. Od takvih moze bez ikakvog rizika da se kupuje, a ostaje jedino problem carine... Moze to da se dopremi do nekog poznanika koji zivi u EU, pa posle polako preko granice .... ![]()
![]() |
#15 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ebay je super,ja sam kupovao preko njega,kao i mnogi dugari,i nikad nista nije falilo,uglavnom je onako kako pise,samo treba sve procitati,ima fora,pre neki dan sam video lik prodaje arapske ritmove za yamahu i stavio sliku od psr2000,a ovi sto su bidovali to izgleda nisu ni gledali nego zinuli u jamahu....
![]() ![]() Dodato: 300 i nesto htedoh reci,jebala me tastatura Promijenjeno od mladenkom (16.02.2009 u 05:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|