Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.02.2009, 15:42   #11
gibanica
Banovan!

Registrovan/a dana: 15.02.2008
Mjesto: Srbija
Downloads: 249
Uploads: 28
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 13 puta u 11 Postova
gibanica befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

znaci sa kupovinom preko ebaya da se pozdravim u srbiji?
gibanica je offline   Reply With Quote
Star 14.02.2009, 16:10   #12
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja sam kupovao cesto na ebay.at, i imam uglavnom dobra iskustva. Mozda mi se jednom desilo bas da dobijem neko djubre ali to je bio neki eksperiment, neto tipa lutrije za neke sitne pare A sve sam zivo kupovao, kameru, jednu klavijaturu, neke sprave za vezbanje, neke midi kablove, jednom cak i mobilni telefon, i nikad se nije desilo da mi posalju nesto da nije ispravno, uglavnom kako stoji u opisu tako je bilo. Fazon je samo videti koliko je prodavac pozitiv, ono u procentima sa strane pogledati, i nije lose pogledati ni komentare koje su prethodni kupci ostavili o njemu. Ali stvarno moze da se nadje dobrih stvari. Jedino sto je malo zeznuto dogovoriti se za isporuku u zemlje koje nisu u EU, posto vecina prodavaca nece da salje.
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Star 14.02.2009, 18:59   #13
gega
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
gega befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Kupovina preko ebay-a

U principu je rizik dosta veliki...zasto?
I ja polazim od toga da su svi ljudi,,dobri,,a mali delic je ,,los ili neposten,,
to je i filozofija ove platforme.
Medjutim onih manje dobrih bude u zadnje vreme vise i vise.
Ima i neke pravne zastite od strane ebay a ali to je sve KESA.
Ispod 25 Eura kupovne cene ne podrzavaju te pravno,moras sam da se
zezas sa advokatima sto kosta puno vise nego da mu alalis tih 25 eura.
Prodavac dobije opomenu ;-)
Ako se radi o vecoj sumi i nesto krene koso..npr. Dobijes klavijaturu ali ni priblizno nije opisanom stanju ili pak sa nekim vidljivim ili nevidljivim ostecenjem- (citao si primer sa PA80)
to ume da zaboli...i sigurno neces dobiti pomoc.Sve ostaje na opomenama.
Sto se opomena ili negativnih ocena tice,cim dobijes negativnu,odjavis se i prijavis se pod drugom email adressom sa drugim imenom.
Neki ljudi imaju po 5 imena . NAZALOST!!
Kod prijavljivanja moras navesti adresu i drzavu gde zivis,pa ako ta drzava ima zvanicno monetarno sredstvo placanja EURO ,automatski ti se odobrava placanje karticom (mislim na dadzbine kada ti prodajes preko ebay-a) A kako ces ti nekome platiti robu koju si kupio to odlucujes sam,nema veze sa ebay-om ,to je stvar dogovora izmedju prodavca i kupca. Sledeci problem je CARINA. Tako da mislim da to nije bas ono pravo za kupce iz srbije. Drugar,ako imas love i kuci mozes kupiti sta god hoces.Nove stvari su jeftinije u Srbiji ,a i cene polovnih ne padaju tako brzo kao ovde.
gega je offline   Reply With Quote
Star 16.02.2009, 04:15   #14
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Nije Ebay uopste los. Nisam kupovao instrumente, ali sam MNOGO razne racunarske opreme nabavio na taj nacin i to u glavnom specijalizovane mrezne opreme (Cisco ruteri, switchevi itd). Sve to je po 4-5 puta bilo jeftinije polovno na ebayu nego novo kod nas od nekog dilera!!
Ni jednom nisam imao problema sa isporukom neispravne opreme. Vrlo je vazno da se pogleda koliko kakvih komentara o prethodnim prodajama prodavac ima. Ima ih i sa nekoliko hiljada pozitivnih ocena. Od takvih moze bez ikakvog rizika da se kupuje, a ostaje jedino problem carine...
Moze to da se dopremi do nekog poznanika koji zivi u EU, pa posle polako preko granice ....
Star 16.02.2009, 05:29   #15
mladenkom
Ovaj baš voli da kuca

mladenkom's Avatar

Registrovan/a dana: 04.10.2007
Mjesto: Chicago,Il
Godina: 39
Downloads: 979
Uploads: 5
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 38 puta u 36 Postova
Instrumenti: Edirol pcr500,VST instrumenti...
mladenkom befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mladenkom pošalji poruku preko Yahoo! messengera mladenkom pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ebay je super,ja sam kupovao preko njega,kao i mnogi dugari,i nikad nista nije falilo,uglavnom je onako kako pise,samo treba sve procitati,ima fora,pre neki dan sam video lik prodaje arapske ritmove za yamahu i stavio sliku od psr2000,a ovi sto su bidovali to izgleda nisu ni gledali nego zinuli u jamahu....dok saqm ja pratio bilo je oko 10 bidera,a cena je dostigla oko 399 i nesto$,mada i ako pobedis na aukciji nemoras to da kupis,ako se predomislis,ali ce ti kasnije mozda praviti problem kada budes hteo nesto drugo..pozdrav
Dodato:
300 i nesto htedoh reci,jebala me tastatura

Promijenjeno od mladenkom (16.02.2009 u 05:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
mladenkom je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije