|
![]() |
#111 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.06.2008
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Eto i ja juce probah roland GW-8. Uporedni test sa pa500 i psr s700.
Roland me je razocarao zvukom koji izbacuje u razglas iz svog aranzera. Ima odliclu klavijaturu, a plastika od koje je napravljen je 8 klasa, kao i kod ostale dve. Korg opravdava cenu, zamerka jedino na klavijaturu, koja je ocajna. Yamaha svetlo sive boje potseca na neku igracku, fino radi, ali se oseca razliku u zvuku izmedju korga i nje. Klavijatura je nize klase kao i kod korga, i zamerka na sitnim dugmicima sa obe strane ekrana, kao kod pa80. Nadao sam se da ce roland odraditi nesto bolje, mozda se moze srediti sa user ritmovima i boje da se prerade, ali oni napravljeni za nase podneblje lepo zamisljeni, ali ocajno izlaze u razglas. Mozda to nekom zazvuci kada proba samo nju, zato preporucujem da se proba uz jos neki aranzer, radi uporednog slusnog testa. Pozdrav iz Leskovac! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio markole za ovaj koristan post: | zokixp (26.09.2010) |
![]() |
#112 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Za ritmove si u pravu,ali boje su do jaja.Bolje zvuče od semplova sa Tritona Lee.Kažem to,jer sam nedavno imao i Lee i TR,a prije par dana sam kupio GW 8.Međutim,GW 8 ima 100 user paterna za ritmove.Neće ni jedan sint izaći dobro na razglas dok ne uništiš malo kičme,sjedeći za njim.Imao sam i KORG PA 500:boje nisu ni blizu Rolandovim,a ritmovi ni blizu Yamahe PSR S 700(naravno,sređene).To ti govorim zato što sad mam PSR 3000,koja je starija od PSR S 700,i ne bih je mjenjao ni za PA 800,a kamo li PA 500.Ti si u radnji vjerovatno poredio sređen PA 500(jer kod nas dođe takav,kad se kupuje-boje i ritmovi)sa nesređenom Yamahom.Pozdrav i svako dobro!!!
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio makso68 za ovaj koristan post: | zokixp (26.09.2010) |
![]() |
#113 |
Vredan član društva
|
![]()
Jel se moze napraviti terce i Portamento GW8
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Portamento može sigurno u sound editoru klavijature i to vrlo kvalitetno,a za terce nisam siguran,ali pretpostavljam da mugu,ako su mogle na Yamahi DX 11 i KORG X5D.Ipak je GW 8 workstation.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio makso68 za ovaj koristan post: | zokixp (26.09.2010) |
![]() |
#115 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.01.2009
Downloads: 12
Rekao HVALA: 1
![]() |
![]()
@markole
Ja sam ga imao prilike pustiti uz G-70 i E-50 na isti razglas (dakle, razglas isto podešen, uz digitalni equilizer pride) i GW-8 je imao NAJBOLJI sound, nije to samo moj subjektivni stav, nego je to zaključila grupa od 7-8 ljudi koji su slušali. Boje su mu kristalno čiste, jasne, bez iakkve distorzije, šuma ili "zatupljivanja"...jednostavno je bolji izlazni sound imao i od G-70 i od E-50. Eto. Da se zna. A što se tiće plastike-tako je kako je.Ipak je to "Made in China".Negdje su i morali ušparati da bi takvu mašinu imali računa prodati za 700-800€ za koliko se može danas nabaviti nov. Ukratko, odrađuje posao do kraja,naravno uz uvjet da IMAŠ RANIJE SVE PRIPREMLJENO.Dakle, ima vrlo male mogućnosti editiranja stilova i ritmova, sve se mora ranije pripremiti ili na PC-u (u npr. Cubase ili njegovom Style Editor ver 3.0) i što je najbolje: IMA KONTROLE u realnom vremenu (dakle, tempo, tonalitet...). |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mesh za ovaj koristan post: | zokixp (26.09.2010) |
![]() |
#116 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Efekat se moze primeniti na svaku boju koju usnimite u favorite ako iz menija efekat preko tastera za kretanje u desno dodjete do menija source i onda za Upper postavite vrednost performance.
Terce,koliko sam do sada pokusavao ne mogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ja sam mišljenja da terce i ne trebaj ni na jednom sintu,samo naprave invalida od muzičara.Možda sam malo staromodan,ali ljubitelj sam terca na guzni pogon,što znači,malo više vježbe i eto terce.Pozdrav!!!
Dodato: Pitanje za Boban010:Kako da preeditujem bubanj u style-u?Uspio sam u SW-u konvertovati ritmove,ali na nekim od njih ima eho na bubnju,kod nekih je neodgovarajući set bubnja,kod nekih ne valja bas,a neki izlaze dobro.U kojem programu mogu mjenjati setove i instrumente u style-u?U naprijed,HVALA!!!VELIKI POZDRAV!!! Promijenjeno od makso68 (20.02.2009 u 09:11 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Jos uvek nisam krenuo sa konvertovanjem posto pravim neki izbor boja da ne bih morao kasnije da korigujem udaraljke.Za sada najkorektnije zvuci StandardKit3(1159) u kombinaciji sa Picked Bs(1384) bar za moje potrebe-mislim da su kod ovog seta udaraljke na mestu a i zvuk je solidan.
Savet:editovanje obavi pre konvertovanja jer kad jednom konvertovani ritam ponovo u bacis u stile works on nece da ga procita kao GW pa ces morati ponovo da biras boje. Editujes normalno na Style Works XT gde imas i opcije za podesavanje jacine reverba kao i njegovo eventualno iskljucivanje. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | zokixp (26.09.2010) |
![]() |
#119 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.06.2008
Downloads: 25
Rekao HVALA: 0
![]() |
![]()
@mesh
Verovatno si u pravu sto se tice rolanda, ali ja sam uporedjivao gw8 sa pa500 i psr s700. Mene je vise uplasilo to sto nema editing ritmova na samoj kalvijaturi, jer se najbolje cuje kad odes na svirku sta fali, a sta strci. Kad krene, recimo pevac, pa jos neki vokal, pa jos jedan solista i sve to pustis u razglas. Kuci si nastelovao i zvuci ko Bog, kad tamo kontrice slabe, bubnja ima previse itd. Verujem da moze da se sredi da zvuci lepo, kao sto sam vec rekao, ali previse posla za 50e po svirci. Sinoc sam kupio pa500 ucitao sam odmah os 1.18 i resurse 1.14, vratio sve na fabricko (global i user) i krecem od danas da radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Dobro,markole,neka ti je sa srećom,da sa njim osvojiš dosta bakšiša.Ima tamo u downloadu sam postavio set za PA 500,pa,ako ti može poslužiti,biće mi zadovoljstvo.Pozdrav!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
gw8, stigao |
|
|