|
|
![]() |
#1 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
3432 34321 ne znam ni ja koji ti je to triler ali jeddini po meni logican prstored je ovaj...
pozzzzzzz
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tesla za ovaj koristan post: | SubSonic (14.03.2009) |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.03.2009
Downloads: 52
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Roland GW8, Yamaha RGX-620DZ
![]() |
![]()
Uffff... znao sam...
![]() I ja sam razmisljao o tom rasporedu, ali mi je bas tesko upotrebiti 4. prst... ali neuvezban je tako da mislim da je to problem. U svakom slucaju, sad sam dobio potvrdu i sad samo treba vezbati. Hvala puno! PS. E da znate kakve sam sve kombinacije prstoreda probao, odma' bi me banovali sa foruma zbog svetogrdja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
samo vezba care nista drugo a evo bas probavam kako to moze i ovo je jedino po meni normalno
pozzzzzzzz
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
tesla je u pravu samo tako nastavi....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
u kojem kolu ili pjesmo konkretno imas taj triler, sad sam gledao mozes i 2322, ali bolje i zbog prstoreda i tehnike 3432, ali bitno mi je da mi kazes u kojoj pjesmi ili kolu posto ne znam sta ide prije ili poslije pozzz
![]() |
#6 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
4dellboy
koliko mi je poznato nkada se ne svira istim prstom dva puta za redom i to bi bio nepravilan prstored...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
![]() |
![]()
Ako ne vezbash za takmicenje u klasicnoj muzici, onda ti je napravilniji prstored ili prstomet onaj koji ti je najzgodniji da izvedesh tu stvar, ja sam se jednom lomio oko takve neke gluposti i pitao jednog doktora muzike koji mi je odgovorio bash to isto.... tako da i danas primenjujem taj savet... i mnogo mi je lakshe :-)
p.s. mozzart je u nedostatku prstiju cak odsvirao nosem poslednji ton iz svoje kompozicije, pa sto ne bi i mi..... prost primer za te nepravilnosti vam je Amza Tairov, covek koji svira po nekom svom prostoredu pa sad vidite da on svira s nekim drugim prstometom to ne verujem da bi zvucalo tako..... pozZ.
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.03.2009
Downloads: 52
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Roland GW8, Yamaha RGX-620DZ
![]() |
![]()
Pojma nemam odakle je triler, cuo sam na radiju, pa zapamtio melodiju...
Nije problem koristiti bilo koji prstored, probao sam kombinovati svasta, medjutim javlja se problem cistoce i brzine. Do nekog tempa se takav triler moze svirati bilo kako, ali kad se ubrza gubim na brzini, a i gresim (a uz to ruzno izgleda). Inace mi je triler na 3. i 4. prstu ocajan (ili bolje reci nikakav). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Vježbaj treći i četvrti prst deset dana i riješeno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ne samo treci i cetvrti prst, nego sve trilere, a tesla jeste nepravilan prstored, ali je praktican, jer ako je izvjezbano ne dolazi do prekida, uostalom ne moze se tako reci, svira se tim i tim prstom, zavisi sta ide prije ili poslije.
![]() |
Favoriti |
|
|