|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.03.2007
Downloads: 729
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
neznem koliko ste pratili opremu za gitariste..Postoje one boss-ove papuce ( gitara ili bas se spoji na nju i onda iz nje u mixetu) za distorziju, za bas, za akustiku pa tako ima i najobicnija papuca za eqvilajzer. mislim da je sa onih 9 klizaca.
to sam vidio kod nekog tipa da koristi za stage piano tako da islim da bi jako dobro funkcioniralo i za klavijaturu. a nekih svojih osobnih iskustava nemam.
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
Samo ces da pojacas sum, a od babe ne mozes da napravis devojku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Moze moze,silikoni,pa botox,pa kad gu stesni....
Salimo se,kolega mimiki je pisao o nekom eksternom ekvilajzeru-pedali za gitariste mislim da je bilo GE-7 ili tako nesto ali nije bilo reci o tome da li se povecava sum i koliko.Dobro bi bilo kad bi nam dao vise podataka! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
ja sam na i30 podelio na sva 4 izlaza po jedan deo sa klavijature. bass, drum, acc, solo. imam ibanezovu bass papucicu (ekvilaizer), i da vam kazem kad prikacim na njega bass izlaz, moze da se napravi jako lep ton bass gitare, cak i od obicnog fabrickog bass-a. jedino je muka sto ima kablova preko glave, i ovako mi idu 4 kom iz i30 i jos kad bi vezivao svaki kanal na papucicu, mnogo jako, tako da sam odustao. ali nosim je stalno u torbi sa kablovima, pa nekad kad mi dodje nakacim je. probao sam da je kacim i na bubanj ali nema dovoljan frekventni opseg tako da bude uglavnom izrazena dubina. sad zamislite na sva 4 izlaza po neka papucica, adapteri, kablovi, muka ziva... a i nema potrebe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja sam otvorio temu u vezi toga i ja koristim boss pedalu GE-7 koja izgleda ovako
jedan dan sam otisao do MEGAMUSIC-a i ljudi su mi rekli da se bas za E-50 preporucuje ova pedala jer ko je probao E-50 mogao je primeti da kad se veze mono da je jadan i slab izlaz,pa zato ljudi vezuju stereo,ovo je mono pedala da se zna,ako neko hoce stereo treba dve,mene jako dobro sluzi i mala je i uvek pri ruci i lako podesavas svaki kanal...platio sam je 77eura,kad mu pojacas samo GAIN na pedali dosta znaci mnogo je cvrsci i jaci zvuk... kako da probas?odes u radnju i kazes da ti povezu tu pedalu i vidis razliku kad je ukljucena i kad je iskljucena,i vidi se jasna razlika,sum se ne povecava...pozz
Promijenjeno od mimiki (20.04.2009 u 19:52 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Hvala mimiki,iz ovoga bi bilo logicno zakljuciti da nece biti shuma i kod naknadno ugradjenog ekvilajzera.Predstoje konsultacije oko toga da li ce napajanje biti dovoljno da obezbedi struju i za kljavu i za ekvilajzer.Ja sam za sada nasao petopojasni stereo ekvilajzer kod interhita u Nisu a vidim da je ova pedala sa sedam sibera i da je jedan od njih na 6khz za koji smatram da je onaj koji nedostaje za dobru zvucnu sliku kod mog rolanda EXR E2.Stoga ako neko zna gde moze da se nadje kod nas neki bolji ekvilajzer za ugradnju ne bi bilo lose da sa nama podeli tu informaciju!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja mislim da ti je prakticnije da kupis pedalu umesto da budzis EQ u klavijaturu i da se zezas jedino ako bas hoces i ako te smara koji kabl vise,to kazem jer pedalica stvarno ne zauzima mnogo mesta i mozes da je stavis gde hoces i izgleda lepse nego sto bi ti neko nabudzio te sibere u klavijaturu ili obicne kruzne potenciometre jer nema mesta bas toliko za sibere...
![]() |
Favoriti |
|
|