|
|
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
e stvarno je sprava ali meni ne vrijedi jer ja neznam da sviram tako uzivo i bolje mi je jos uvijek da idem na midije,ko ne umije njemu dvije,dobar je i korg.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ne znam zašto se ljute ovi bubnjari,basisti(ja sam bivši basista),tehnika u svim djelatnostima uzima danak.Milioni ljudi ostaju bez posla zbog kompjuterizacije i automatizacije svih vrsta poslova,pa ne znam zašto bi zaobišla i ovaj naš.Ljudi se jednostavno prekvalifikuju i rade i dalje,naravno,oni kojima se radi.Najlakše je sjediti kod kuće i kukati kako nema posla.Aranžeri su nužno zlo u našem poslu,a Ketron Audya je,trenutno,najkvalitetnije nužno zlo koje sam čuo.Možda sam malo pretjerao,ali to je,na žalost,realnost.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.03.2008
Downloads: 346
Uploads: 0
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Tyros3 je bog ljudi shvatite to već jednom napokon
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Makso u pravu si zasto nebih na laksi nacin uzeli pare a ko nezna nek uci heheh
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Tema je Ketron Audia a ne Tyros3,tako da nema neke potrebe za ovakvim
pisanjem.Inace Bog je samo jedan,a Tyros3 je klavijatura-aranzer,koji je ipak niza klasa od aranzera koji je predmet ove teme. A inace,nema potrebe za nekim velikim polemikama.Ljudi su napravili stroj, zadali mu cijenu,pa ko voli neka izvoli. Slicno kao i sa automobilima-imate prosjecne,dobre i luksuzne-pa ko sta voli. Problem je u tome,sto novcanik ljudi koji se bave muzikom nije bas podebeo kao nekada,a da jeste kupovalo bi se i ovo cudo.Takodje,treba odvojiti i silno vrijeme da bi se to sve sredilo-a vremena sve manje. Mnoge druge sprave mogu zadovoljiti potrebe danasnjih muzicara koji rade svirke.Mozda oni ljudi koji rade studijski mogu ovaj aranzer dobro iskoristiti. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
|
![]()
Sejo je kralj!!! svaka cast stari, svaka ti je na mjestu!!! ja bih tebe birao za visokog predstavnika!!! (ozbiljan sam)... zivio!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Tyros3 uopste nije niza klasa od aranzera u ovoj temi ! Niti jedan niti drugi ti ne daju harmonike koje tebi trebaju niti trubu da je autenticna Dragacevskoj niti gajde za nas folk melos i da ne nabrajam dalje. Firma izbaci jedan aranzer za sire mase ljudi, a za mene je toliko bolji aranzer koliko ga ja mogu iskoristiti za nas melos jer ja sviram ipak Balkansku narodnu muziku u 80% slucajeva. I velika vecina nas se bazira na cinjenicama koje sam naveo a ne na loop gitara ili bubnjeva. To se lako sve moze staviti i u Tyros3 ili Korg. S'toga po cemu je Audya bolja ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Ja mislim da se i audya moze sredit za nasu narodnu muziku jer ima i sempler a za ritmove nadjem bubnjara i snimim valjda tako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
@brnjeuska74
Uopste nemam namjeru da polemisem na ovoj temi i odnosu Tyros3 i Ketron Audia.Postujem te kao i svakog drugog clana foruma. Stoga,samo da napomenem da proizvodjaci klavijatura nisu sa balkanskih prostora i nikako i nikada ne moze biti mjerilo,da li aranzer vrijedi ili ne ako nema dobre harmonike,dragacevsku trubu ili gajde. Oni svoje proizvode plasiraju na svjetsko trziste,a Balkan je za njih toliko sitan i malo zanimljiv. Ovdje je rijec o jednom novom proizvodu,za koji treba mnogo vremena i iskusnih i strucnih ljudi da ga srede-a da se srediti moze,to je apsolutno sigurno. Kada je izasao Tyros 2 ljudi su govorili da je to smece i da ne valja nista,ali vremenom pojedinci ga sredise i rade s njim punom parom. I po mom misljenju,apsurdno bi bilo od strane proizvodjaca da odredjuje cijenu od oko 4200 Eura da to nema neku vecu vrijednost u odnosu na konkurenciju. Skoro,pa je duplo skuplji od Tyros3 a to ipak nesto govori. Drugo je pitanje,sta to muzicarima sa ovih prostora treba i da li u ovom momentu Ketron zadovoljava njihove potrebe. Eto vi kazete da ne zadovoljava(ja ne znam) ali to ne znaci nikako da u neko dogledno vrijeme nece biti muzicara koji ce znati da ga srede i koriste. I da ne odem u offtopic,ovo sam napisao sa namjerom da kazem da su poredjenja bilo koje vrste jos preuranjena.Sacekajmo,sta ce pokazati vrijeme i kako ce ici prodaja....i naravno i neki snimci muzicara sa ovih prostora. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
@LOLE
To sto sam ja napisao u prethodnom postu a ispod tvoga(ranije) je bilo u dobroj namjeri,jer sam htio da usmjerim temu kako treba da ide. Poredjenja svake vrste na ovakvim temama,uvijek ispadnu suvisna i mogu ici beskonacno zato sto su rijetko objektivna.Uglavnom se radi o subjetivnim razmisljanjima svakog pojedinca,a to ne treba nikome. Sto se mene tice,sve je u redu....samo opusteno.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aranzeruffff, ovo |
|
|