|
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
a jest to kod matrice, nema nista gore nego kad se zajebes, a ja sviram klavjeture i ponekad i na matrice nesto radim, narodne sve znam svirat, al neke zabavne ne mozes odsvirat, i to bude matrica, ja karaoke koristim, tako da vidim kad sta treba, a inace ne volim matrice, najvise bih volio kad bi imao dobrog bubnjara, gitaristu, i bas i ja, al ko ce to platit, onda neko se naljuti posvadjate se, ma dobro je i ovako , jebai ga.a ima kod nas masa ljudi sto rade na matrice.al osjeti se ono kad je matrica, a i ljudi to znaju, i onda ljudi podju mislit da je matrica i kad sviras...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
brate slatki brojati taktove var 1 pa onda var 2 ............... ma dajte ljudi zagrejte stolicu i vezbajte lakse je nauciti svirati pesmu nego se zajebavati sa tim cudima. A sta ako se zabrojis pa ti krene var 1 ispocetka??? Bolje naucite deset pesama posteno da odsvirate pa sledecih 10 pa dalje i dok se okrenete imate solidan repertoar malo muzicke teorije i vezba. Imate i ovde na sajtu sve sto treba da znate za pocetak. A zjebavati se sa tim ritmovima tako
![]() ![]() ![]() ![]()
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
ma neke pesme znam da sviram al ima ovih zabavnjaka prosto je nemoguce pa sam razmisljao naucio bih bass da sviram i tu pratnju ali ne znam kako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Momci dobro vam je Tesla reko. Sjest i vježbat. Deset pjesama po deset. Kad naučiš stotinjak pjesama pošteno odsvirat tada narednih 1000 pjesma idu pez problema.
![]() Bitno je da svaku pjesmu vježbaš kroz što više durova/molova tako češ biti spreman da s vremenom od prve odsviraš neku pjesmu (čim je čuješ na radiu ili CD-u). Stvar je u tome da vježbanjem usavršavaš motoriku prstiju i prstomet, a jako bitno i svoj sluh. Kad dođeš na nivo da od prve pogodiš u kojem duru/molu je neka pjesma na radiu ili CD-u odsvirana tada češ znati da si dosego plafon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
upravo to... pa i u muzickoj skoli se godinama vezba naravno kako se odmice i vezbe su zahtevnije....
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
U kreso, ja pjesmu mogu skinuti dosta brzo, i skinem je dosta slicno originalu, neke i isto, al da kazem odakle ide, bez klavjeture ne mogu, ma blage veze nemam, samo bi mogao lupat, i pogoditi, al to ko more , svaka cast, al imas pravo za to sto kazes, kad sam tek nabavio klavjeturu pa neke bezvezne pjesme skidao, mucio sam se i nisam mogao ponekad skontat koji je ton gdje kad nesto brzo odsvira, a sad otprve skinem, ma vjezba je sve, i treba redovno vjezbat, ja u zadnje vrijeme vjezbam da mogu bas lijevom a solo desnom, zanimljivo je kad navjezbas, al je malo nezgodno, puno ubrzavam, al tek se ucim to... pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Gogspa80, imaš i metronom, pa uz njega vježbaj.
Također, evo i neke koristi od sequencera. Pusti MIDI ili KAR-aoke file pa uz njega sviraj. Pa primjerice uvježbo si pjesmu iz Amol-a a kasnije je trebaš svirati iz Dmol-a. Za prvu ruku tanspoziraj synth za +5 i odsviraj sve ponovo iz Amol-a (van će da se čuje Dmol) da ti uđe pjesma u uho. Tada ponovo vrati transpozer na nulu i odsviraj sve iz Dmol-a. Vjeruj mi, puno je lakše. Ljudski mozak tako najbolje funkcionira kad pamti nove stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tacno tako, ljudi. Vezba je MAMA. Mada, u zadnje vreme nemam mnogo vremena za vezbanje, kao ni vecina vas, verujem.
Inace, sto se tice sviranja iz raznih tonaliteta, i to ti vremenom "udje u krv", pa bude sasvim dovoljno da je skines u jednom tonalitetu. Gotovo bez greske je kasnije odsviras "iz prve" i u drugom tonalitetu. Jedino me nerviraju pojedini pevaci ... pitas ga iz kog tonaliteta peva neku pesmu, a on ti ladno odvali "Gis mol" ... ma daaaaaaaj, cemu lomiti prste? Ko da mu ne znam ti ni ja koliko znaci da li ce je otpevati iz G ili G# ?! ![]() Takvima ja sviram Gmol i dovidjenja... Manje mora i da se dere kad peva pola tona nize, zar ne? A ako me je BAS iznervirao, onda dobije Amol, pa nek skichi ![]()
![]() |
#19 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
hehehe.......... toooooo
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()