Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.02.2008, 16:12   #11
gogspa80
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
gogspa80 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

a jest to kod matrice, nema nista gore nego kad se zajebes, a ja sviram klavjeture i ponekad i na matrice nesto radim, narodne sve znam svirat, al neke zabavne ne mozes odsvirat, i to bude matrica, ja karaoke koristim, tako da vidim kad sta treba, a inace ne volim matrice, najvise bih volio kad bi imao dobrog bubnjara, gitaristu, i bas i ja, al ko ce to platit, onda neko se naljuti posvadjate se, ma dobro je i ovako , jebai ga.a ima kod nas masa ljudi sto rade na matrice.al osjeti se ono kad je matrica, a i ljudi to znaju, i onda ljudi podju mislit da je matrica i kad sviras...
gogspa80 je offline   Reply With Quote
Star 07.02.2008, 17:19   #12
tesla
Saobracajni Inspektor

tesla's Avatar

Registrovan/a dana: 17.09.2007
Mjesto: beograd
Godina: 47
Downloads: 135
Uploads: 2
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: KORG PA800
Interesi: muzika
tesla befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tesla pošalji poruku preko ICQ messengera tesla pošalji poruku preko MSN messengera tesla pošalji poruku preko Yahoo! messengera tesla pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

brate slatki brojati taktove var 1 pa onda var 2 ............... ma dajte ljudi zagrejte stolicu i vezbajte lakse je nauciti svirati pesmu nego se zajebavati sa tim cudima. A sta ako se zabrojis pa ti krene var 1 ispocetka??? Bolje naucite deset pesama posteno da odsvirate pa sledecih 10 pa dalje i dok se okrenete imate solidan repertoar malo muzicke teorije i vezba. Imate i ovde na sajtu sve sto treba da znate za pocetak. A zjebavati se sa tim ritmovima tako ................

"RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA"
Isus Hrist

KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!!
tesla je offline   Reply With Quote
Star 07.02.2008, 18:24   #13
antalus1000
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
antalus1000 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Reden

ma neke pesme znam da sviram al ima ovih zabavnjaka prosto je nemoguce pa sam razmisljao naucio bih bass da sviram i tu pratnju ali ne znam kako
antalus1000 je offline   Reply With Quote
Star 08.02.2008, 08:45   #14
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Momci dobro vam je Tesla reko. Sjest i vježbat. Deset pjesama po deset. Kad naučiš stotinjak pjesama pošteno odsvirat tada narednih 1000 pjesma idu pez problema.
Bitno je da svaku pjesmu vježbaš kroz što više durova/molova tako češ biti spreman da s vremenom od prve odsviraš neku pjesmu (čim je čuješ na radiu ili CD-u). Stvar je u tome da vježbanjem usavršavaš motoriku prstiju i prstomet, a jako bitno i svoj sluh. Kad dođeš na nivo da od prve pogodiš u kojem duru/molu je neka pjesma na radiu ili CD-u odsvirana tada češ znati da si dosego plafon.
kreso je offline   Reply With Quote
Star 08.02.2008, 12:22   #15
tesla
Saobracajni Inspektor

tesla's Avatar

tesla pošalji poruku preko ICQ messengera tesla pošalji poruku preko MSN messengera tesla pošalji poruku preko Yahoo! messengera tesla pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

upravo to... pa i u muzickoj skoli se godinama vezba naravno kako se odmice i vezbe su zahtevnije....

Isus Hrist

KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!!
Star 08.02.2008, 12:28   #16
gogspa80
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
gogspa80 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

U kreso, ja pjesmu mogu skinuti dosta brzo, i skinem je dosta slicno originalu, neke i isto, al da kazem odakle ide, bez klavjeture ne mogu, ma blage veze nemam, samo bi mogao lupat, i pogoditi, al to ko more , svaka cast, al imas pravo za to sto kazes, kad sam tek nabavio klavjeturu pa neke bezvezne pjesme skidao, mucio sam se i nisam mogao ponekad skontat koji je ton gdje kad nesto brzo odsvira, a sad otprve skinem, ma vjezba je sve, i treba redovno vjezbat, ja u zadnje vrijeme vjezbam da mogu bas lijevom a solo desnom, zanimljivo je kad navjezbas, al je malo nezgodno, puno ubrzavam, al tek se ucim to... pozdrav
gogspa80 je offline   Reply With Quote
Star 08.02.2008, 13:31   #17
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Gogspa80, imaš i metronom, pa uz njega vježbaj.
Također, evo i neke koristi od sequencera. Pusti MIDI ili KAR-aoke file pa uz njega sviraj. Pa primjerice uvježbo si pjesmu iz Amol-a a kasnije je trebaš svirati iz Dmol-a. Za prvu ruku tanspoziraj synth za +5 i odsviraj sve ponovo iz Amol-a (van će da se čuje Dmol) da ti uđe pjesma u uho. Tada ponovo vrati transpozer na nulu i odsviraj sve iz Dmol-a. Vjeruj mi, puno je lakše. Ljudski mozak tako najbolje funkcionira kad pamti nove stvari
kreso je offline   Reply With Quote
Star 08.02.2008, 15:33   #18
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Tacno tako, ljudi. Vezba je MAMA. Mada, u zadnje vreme nemam mnogo vremena za vezbanje, kao ni vecina vas, verujem.
Inace, sto se tice sviranja iz raznih tonaliteta, i to ti vremenom "udje u krv", pa bude sasvim dovoljno da je skines u jednom tonalitetu. Gotovo bez greske je kasnije odsviras "iz prve" i u drugom tonalitetu. Jedino me nerviraju pojedini pevaci ... pitas ga iz kog tonaliteta peva neku pesmu, a on ti ladno odvali "Gis mol" ... ma daaaaaaaj, cemu lomiti prste? Ko da mu ne znam ti ni ja koliko znaci da li ce je otpevati iz G ili G# ?!
Takvima ja sviram Gmol i dovidjenja... Manje mora i da se dere kad peva pola tona nize, zar ne? A ako me je BAS iznervirao, onda dobije Amol, pa nek skichi
Star 08.02.2008, 18:02   #19
tesla
Saobracajni Inspektor

tesla's Avatar

Standard

hehehe.......... toooooo

Isus Hrist

KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!!
Star 09.02.2008, 15:03   #20
antalus1000
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
antalus1000 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Reden

joj ma znam ja o cemu je rec ja tako sviruckam malo za sebe nista profesionalno pa mi drugar kaze za kafice i slicno preko leta da se ne obaziremo na to nego i na matricu samo da pocnemo nemam pojma plasi me sve to ne znam kako bih ja to sve odradio cak ni na matricu ne znam kakav je osecaj nikada nisam to radio trema ljudi valjda sam se usrao nemam pojma, pomozite malo
antalus1000 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
mogucnost

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije